Sufi Akademi

Sufi Akademi, sufi felsefesinin hoşgörü, merhamet, birlik, şefkat ve sevgi felsefesini anlatmayı amaçlamaktadır.

Ana düşüncesini Mevlana’nın “Ne olursan ol yine gel”, Yunus Emre’nin “Yaratılanı severim, yaratandan ötürü,” Hacı Bektaş-ı Veli’nin “İncinsen de incitme” felsefesinden alan Sufi Akademi, sufi düşüncesini başta öğrenciler olmak üzere geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflemektedir. 

Mevlana’nın “Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmedik biz.” sözü sufi akademinin amacının belki de en güzel özetidir. Ektiğimiz bir sevgi tohumu bir ağaca, bir ağaç da tohumlarıyla binlerce ağacın yetişmesine vesile olabilir. 

Sufi Akademi Resmi bir Akademidir

Sufi Akademi, Girne Amerikan Üniversitesi Senatosu’nun SNT 018/019-002 sayılı kararı ile 2018 yılında GAÜ bünyesinde kurulmuş ve Sufi Akademisi Başkanı olarak Hakan Mengüç atanmıştır. (İlgili haber)

 

Güneşin doğduğu her ufukta umuda giden bir yol bulunur!

Sufi felsefesi umutlu olmak ve umudu paylaşmak üzerine kuruludur. Umutlu olmak, saf bir iyimser olmak veya insanlığın yüzleştiği trajediyi göz ardı etmek demek değildir. Umut her ihtimali görüp, evinde oturup kötülüğe küfretmektense, iyilik için elinden geleni yapmak demektir. Ve tek bir kişi bile umudun yaşaması için yeterlidir. Ve bu kişi siz olabilirsiniz. Daha sonra başka bir “sen” ve başka bir “sen” olacak ve sonunda “biz”e dönüşecektir.

O yüzden Sufi Akademi gönüllüleri karanlığa küfredeceğine bir mum yak felsefesini benimsemiştir. 

Mevlana’nın da dediği gibi, “Bir mum, başka bir mumu tutuşturarak ışığından hiçbir şey kaybetmez.” aksine karanlıkların aydınlanmasına vesile olur.